Design Breakfast

Design Breakfast

Kino Šiška – Komuna
09.11. ob 11.00

DesignBreakfast_01_photo_Jyrki_Soine

Design Breakfast se bo na Bienalu neodvisnih letos predstavljal že drugič.
Leta 2013 smo se osredotočili na ‘freelance’ ilustracijo ter kaj je tisto, kar je potrebno za mednarodno kariero. Tokrat bomo razpravljali o vizualni poeziji, v povezavi z razstavo Finske vizualne poezije, ki bo v sklopu otvoritvenih dogodkov bienala postavljena v Kinu Šiška po tem pa na pa do 15. novembra vidna tudi na GEM multimedijskih zaslonih na Ljubljanskih avtobusih.

O Design breakfast
Design breakfast se je začel na Finskem, v času Svetovnega mesta oblikovanja (World Design Capital) leta 2012. Od takrat dogodek na redni bazi obiskuje ateljeje umetnikov in oblikovalcev ter združuje interdisciplinarne kreativce vseh starosti in iz vseh ozadij. Srečujemo se na skupnih zajtrkih in uživamo v tematskih pogovorih, ki jih vodijo tako že priznani kot tudi raziskovalci in oblikovalci mlajše generacije.

V Kinu Šiška bo dogodek predstavil Finsko vizualno poezijo in jo skušal povezati s slovenskim okoljem.

//////////////

Design breakfast is happy to be presenting at the Independent Biennial for a second time. In 2013 we focused on freelance illustration and what it takes to go international with an agent. This time around we will be discussing visual poetry, in connection to Finnish visual poetry exhibition taking place at the same time on the city buses of Ljubljana.

About Design breakfast
Design breakfast was initiated in Finland during the World Design Capital year 2012. The event has been running regularly since, visiting artists’ and designers’ studios gathering together cross-disciplinary creatives of all ages and backgrounds. We meet for a mutual breakfast and enjoy topic discussions led by both, renowned and young researchers and design practitioners.

In Kino Siska the event will bring forth Finnish visual poets to connect with the Slovenian scene.

-