Theremidi Orchestra
Ljudmila

MARMELADA : HRUPOPIS S THEREMIDI ORCHESTRA

Kino Šiška – Komuna
10. in 11. November od 17.00 do 21.00

Theremidi Orchestra_Marmelada
Theremidi Orchestra se bo v kontekstu Bienala neodvisne ilustracije podal na raziskovanje vizualnega zapisovanja hrupa oziroma tako imenovane vizualne glasbe v okviru dvodnevne delavnice Hrupopis. Vizualna glasba je metoda uporabe vizualnih struktur v glasbi in glasbenih struktur v vizualnih vzorcih. Hrupopis išče odgovor na vprašanje, kaj narediti z vizualno glasbo v postdigitalnem kontekstu, v katerem je bistveno povezovanje fizičnega prostora in digitalnih in analognih tehnologij ali kako napraviti tisto kar je virtualno čim bolj fizično.

Prvi dan se bodo udeleženke in udeleženci naučili sestavljanja / lotanja elektronskih vezij in osnovnih znanj o elektronskih elementih, ki tvorijo analogne glasbene naprave. Sestavili bodo enega ali več “naredisam/a” inštrumentov iz prve in druge izdaje elektronskih kompletov:

  • TouchTone, povratni ojačevalec na dotik
  • Theremini 4011, mini theremin
  • MicroNoise, oscilator
  • SuperinLow, niskofrekvenčni oscilator

Drugi dan delavnice bodo udeleženci in udeleženke preizkušali zvočne naprave in skupinsko oblikovali asociativni vizualni zapisi, ki jim bo služil kot vodilo za 12 minutno zvočno improvizacijo. Njihovo raziskovalno delo se bo zaključilo z javnim performansom, analogne zvočne in digitalne vizualne vsebine pa bodo v postprodukciji združili v AV video kot končni rezultat skupinskega dela.

PROSTOR : Kino Šiška, dvorana Komuna
DATUM IN ČAS : 10. – 11. november 2015 od 17. do 21. ure
ŠTEVILO MEST : 12 udeleženk / udeležencev
JEZIK : slovenski (v primeru mednarodne udeležbe angleški)
STAROST : 16 <

THEREMIDI ORCHESTRA | BIO
Theremidi Orchestra (glag.) je bil ustanovljen po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja theremin in theremidi fizičnih vmesnikov na LJUDMILI v maju 2011; delavnica je potekala pod tovarištvom Boruta Savskega, člana Cirkulacije 2. Očaranost nad elektromagnetnimi zvočnimi valovi je prerasla v raziskovanje in izdelovanje zvokov z naredi­sam/a pripomočki, antenami, prevodnim črnilom, dežniki, žičnatimi račkami, zračnimi cevmi, cveticami in starim železom. Nastopi v živo, pod streho in na prostem, so bolj podobni eksperimentalnim intervencijam, nadaljevalni delavnici ali predstavam, kot konvencionalnim glasbenim koncertom. Praktični in hrupni elektro­ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Theremidi Orchestra ima tudi čisto svojo Žensko sekcijo. Theremidi Orchestra so marca 2013 pri neodvisni založbi Trivia Records izdali dvojni EP naslovljen 4011, kmalu pa bo mogoce v rokah držati že njihov drugi diskografski izdelek. Theremidi Orchestra sestavljajo: Ida Hiršenfelder, Dare Pejić, Tina Dolinšek, Robertina Šebjanič, Saša Spačal, Dušan Zidar, Luka Frelih, Tilen Sepič in Simon Bergoč.

Delavnico na Bienalu neodvisne ilustracije bodo pripravili: Simon Bergoč, Robertina Šebjanič, Tina Dolinšek, Ida Hiršenfelder, Dare Pejić

PRIJAVA IN CENA KOMPLETA:
Za udeležbo na delavnici ni potrebno predhodno znanje. Število udeležencev in udeleženk je, zaradi zagotavljanja kar se da celostne izkušnje na delavnici, omejeno na 12 udeležencev.

Cena enega kompleta elektronskega vezja je 22€​, sama delavnica pa je brezplačna.

PRIJAVA NA DELAVNICO

MARMELADA I Noise script with Theremidi Orchestra

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Ndcloh11fS0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>