Beli Sladoled

Miha Perne

Miha Perne

Miha Perne se je rodil 22.4.1978 v Ljubljani. Leta 1997 maturiral na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, smer fotografija, in nato eno leto študiral umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 1998 je vpisal študij slikarstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je leta 2004 tudi diplomiral. Naslednje leto je z Leonom Zuodarjem ustanovil slikarsko skupino BELI SLADOLED. Leta 2011 skupaj z Leonom Zuodarjem, prejme nagrado OHO. Ustvarja na področju slikarstva, grafike in risbe. Živi in dela v Ljubljani.

Veliko njegovih del se je lahko občudovalo v samostojnih razstavah, skupinskih razstavah in likovnih akademijah vse od leta 1999, v različnih državah, prinesle pa so mu tudi nagrade in štipendije. Mihova dela se lahko najde tudi v različnih publikacijah.

//////////////////////

Miha Perne was born on 22nd April 1978, in Ljubljana. In 1997 he graduated from the School of Design and Photography, pathway Photography, and then continued his studies at the Faculty of Arts in Ljubljana with major in art history. After a year he transferred to studying painting at the Academy of Fine Arts and Design, which lead to his graduation in 2004. The following year he founded the artistic group called White Ice Cream with Leon Zuodar, the same group later received an OHO prize in 2011. He creates in the fields of painting, graphics and drawings. He lives and works in Ljubljana.

His works could have been seen in plenty of group exhibitions, solo exhibitions and art academies since 1999 in different countries and have brought him a before mentioned OHO prize and different scholarships. Miha’s work can also be seen in many publications.

-