Blog
Facebook

Nejc Franetič

Nejc Franetič

nejc je zakjučil 3letno šolo za orodjarja u postojni .nato se je izredno upisal na sšof u ljubljanske krizanke ter zaključil 2 letnika . z slikanjem in risanjem se ukvarja od leta 2008 . nejc je skejter .njegove prve raztave so bile u domačem kraju dolenja vas pri senozečah   2x raztava leta 2010 in sicer u zaspuščenem vaškem domu (kutičk ) nato je raztavlajl u vasi se na kmečkem prazniku leta 2010 ter 2011.nejc je sodeloval pri delavnici lesoreza ,suhe igle ter sitotiska u hiši kulture v pivki 2011. nato je ratvaljal leta 2011 tudi v nemčiji v BLUBB BARU U KAUFBOIRNU ter isto leto imel raztavo u mini kinu u frendovem stanovanju kjer je tudi poslikal stene . 2012 je imel raztavo v mladinskem centru postojna . njegove rizsbe so bile objavljene tudi v knjigi belega sladoleda ,sodeloval je pri 4 split zinih ,poslikal je tudi steno koncertne dvorane u prestranku 2012 risal je za bend devasteted (cd cover ) ter grafiko za majice za nemško firm screwed ter confusion magazine . risal je veliko rizbic ki so kasneje nastali tatuji . dve njegovi ilustraciji so bili objavljeni v tribuni (januar,februar 2013 ) . sodeloval je tudi pri izgradnji ramp in skejtparkov ter tudi sam postavil rampo za skejtanje u rogu 2014 .   sodeloval je u neodvisnem filmu Markova ulica 2013 . v letu 2013 pa je sodeloval na bl-art festivalu u banja luki ,imel skupinsko razstavo u rogu .

leta 2014 je imel objavljeno rizbico u ameriškem zinu elk no28.raztavljal je u jalli jalli na metelkovi .sodeloval je pri porisovanju bikofejevih toalet . raztavljal je tudi v hiši mladih u ajdovščini , ter u Emce placu u velenju ,ter v galeriji kljub usemu u rogu ,in tudi sodeloval pri še eni skupinski raztavi u rogu .

če vas zanima več pa poglejte njegov blog

* nejca podpira sšof šola

///////////////////////

nejc completed the three-year toolmaker secondary school in postojna. after he enrolled to secondary school of design and fotography (sšof) in ljubljana and completed 2 years. he is painting and drawing since 2008 .nejc is a skater . his first exhibitions w ere in the home village dolenja vas pri senožečah 2 exhibitions in year 2010 in an abandoned village house (kutičk) and also exhibited on village holiday fair in 2010 and 2011.nejc participated in woodcut, drypoint and screen printing workshop in pivka in 2011. he also exhibited in germany that year in blubb bar in kaufbeuren and had an exhib ition the same year in mini kino in his friends’ flat where he also painted on walls. in2012 he had an exhibition in youth center postojna. his drawings were published in a book of artist group beli sladoled he was involved with 4 split zines and also painted the walls of prestranek concert hall. he drew for the band devasteted (cd cover) and did t-shirt graphics for german company screwed and confusion magazine . a lot of his drawings became tattoos .two of his drawings were published in student magazine tribuna (january,february 2013). he also helped with building of mini ramp s and skateparks and also made a skate ramp in rog in 2014. he was involved in the independent movie markova ulica in 2013. also in that year he participated at bl-art festival in banja luka and was part of a group exhibition in tovarna rog .

in 2014 he had a drawing published in an american zine elk no28. he exhibited in jalla jalla, metelkova and took part with drawing in toilets of bikofe .that year he also had exhibitions in youth center hiša mladih in ajdovščina, emce plac in velenje, gallery klub vsemu in rog and had another group exhibition in rog.

if you want to know more check out his blog

* nejc is supported by sšof school

-