IX. Bienale slovenske neodvisne ilustracije
Natan Esku: Reciklažna delavnica s pomočjo 3D pisal
Risarske akcije v živo
In Memoriam: Simon Jugovic Fink in prof. Tomaž Kržišnik
Bienale neodvisnih: ADRI projekt
Podelitev priznanja prof. Tomaža Kržišnika

In Memoriam: Simon Jugovic Fink in prof. Tomaž Kržišnik

In Memoriam: Simon Jugovic Fink in prof. Tomaž Kržišnik
otvoritev razstave in pogovor 23. oktober 2023 ob 18.00

Na razstavi In memoriam: Simon Jugovic Fink je prvič predstavljen izbor del iz dveh serij: Nine words / Devet besed in Kinky streets of London / Nagajive ulice Londona.

Simon je v svoji poeziji zapisal: “Posameznik je center sveta.” Človek in njegova povezanost z okoljem je konstanta v njegovem slikarstvu. Verjel je, da je bistvo človeka srce, ki je središče in gonilo ustvarjalnega izraza. Na ustvarjalni poti je s svojo izrazno potezo, srčno iskreno linijo, ki se nadaljuje, svetu nasproti nastavljal življenje.

Kot je zapisala mag. Ida Hiršenfelder v spremni besedi k razstavi: “Simon je ponudil svojo razlago tesne povezanosti med človekom in naravo ter poudaril, da nič ni nepomembno, da nihče ni zanemarljiv. /…/ Simon Jugovic Fink je bil globoko prepričan v trajnost umetnosti. Bil je poklican zanjo in ustvarjanje mu je prinašalo veselje, zadovoljstvo in izpolnitev. Njegove slike in poezija donijo v praznini, ki jo je pustila odsotnost ljubljenega posameznika, in hkrati prosevajo napolnjene z barvami pristne lepote.”

Za-hvala Bienala neodvisnih:
Maja Kržišnik, Valentina Verč, prof. Igor Kregar, Ida Hiršenfelder, Marion Robinson, Boštjan Botas Kenda, Rok Marinšek, Andrew Soebroto, Esmond Baring, Sonja Čandek, prof. Miha Klinar, prof. Samantha Zgonc, Tanja Cigoj, Jon Hatfull, Petra Kavčič, Claire Cheung, Matej Krevs, Luka Leskovšek