Ana Maraž
Anamari Hrup
Andrej Praznik
Andrej Štular
Boris Beja
Ema Kobal
Ena Jurov
Lara Jeranko Marconi
Lene Lekše
Maja Poljanc
Marta Frei
Martin Ramoveš
Matic Babič
Mia Paller
Monika Slemc
MortisArt
Nina Kovačič
Nina Koželj
Nina Mrđenović
Patrik Dvorščak
Petja Kolenko
Sangara Perhaj
Tia Friedel
Veronika Vesel Potočnik
Vladislava Savic

Ana Maraž

Ana Maraž, rojena 1985 v Šempetru pri Gorici, je leta 2011 diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani na oddelku za likovno pedagogiko. Zadnja leta deluje predvsem na področju ilustracije. Za svoja dela je leta 2014 prejela Priznanje Hinka Smrekarja na Enajstem bienalu slovenske ilustracije, leta 2021 pa nagrado v kategoriji Najboljše knjižne ilustracije na tretjem mednarodnem festivalu ilustracije – Ilustrofest v Beogradu. Njena dela so bila objavljena v publikacijah doma in v tujini (Avstralija, ZDA, Srbija, Japonska, Kitajska).

Je članica Zveze društev Slovenskih Likovnih umetnikov (ZDSLU), Društva likovnikov severne primorske (DLUSP) in je vključena v Sekcijo ilustratorjev. Razstavlja doma in v tujini, kot samozaposlena v kulturi živi in ustvarja v Vipavi. .

////////////

Ana Maraž was born in 1985 in Slovenia. In 2011, she graduated in Fine Art Education from the Faculty of Education in Ljubljana. Last years she mostly works in the field of illustration. In 2014 she received the Hinko Smrekar Distinction at the Eleventh Biennial of Slovenian Illustration. In 2021 she won an award in the category Best illustrations for books on the 3rd Ilustrofest – International illustration festival in Belgrade, Serbia. Her works have been published in various publications at home and abroad (Australia, USA, Serbia, Japan, China).

She is a member of the Slovenian Association of Fine Artists Societies (Section of illustrators) and the Northen Primorska Fine Artists Society.  As a free-lance artist, she lives and works in Vipava, Slovenia.