Eva Juričan

Eva Juričan je študentka podiplomskega študija slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Svoja dela je prvič razstavila leta 2015 na skupinski razstavi v hostlu Celica na Metelkovi, istega leta pa je tudi diplomirala z delom Street art: iz ulice na platno. Razstavljala je na samostojnih razstavah, v letu 2018 je v Kinu Šiška predstavila razstavo z naslovom Yesterday. Sodelovala pa je tudi na skupinski razstavi AIR4 v Ravnikar Gallery Space in skupinski razstavi OFF THE HOOK – Crude: body, colour, realism, ki jo je galerija DobraVaga organizirala v sodelovanju z ISBN galerijo v Budimpešti.

////////////

Eva Juričan (1992) is a postgraduate student of painting at the Academy of Fine Arts and Design in Ljubljana. In 2015, she displayed her work for the first time, at a group exhibition in the Celica hostel at Metelkova in Ljubljana. She graduated the same year, with her thesis titled Street Art from the Street to the Canvas. She has held several solo exhibitions, in the year 2018 she presented her works under the title Yesterday in Kino Šišika.
She participated in group exhibitions as well, last year in the AIR4 group exhibition at Ravnikar Gallery Space and in the OFF THE HOOK – Crude: body, colour, realism group exhibition that DobraVaga gallery organized together with the ISBN gallery in Budapest.