Jelena Bando

Jelena Bando je akademska slikarka, ki je leta 2012 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu. Udeležila se je različnih študijskih obiskov in rezidenc v Nemčiji (Würzburg in Berlin), Franciji (Pariz) in na Hrvaškem (Kuberton). Svoja dela je razstavljala na 17 samostojnih razstavah na Hrvaškem, Švedskem, v Nemčiji in Franciji, ter na približno 30 skupinskih razstavah doma in v tujini. Prejela je dve nagradi na področju risanja in grafične umetnosti – Galerija SKC, Beograd, in 15. bienale risbe, Beograd. Leta 2013 je začela s projektom 36 Mountains, ki se je razvil v priznan festival ilustracije in risbe.

////////////

Jelena Bando is an academic painter who graduated from the Academy of Fine Arts in Zagreb/Croatia in 2012. She has attended study visits and residencies in Germany (Wurzburg,
Berlin), France (Paris) and in Kuberton (Istria, Croatia). She has exhibited in seventeen solo exhibitions in Croatia, Germany, Sweden, and France, and about thirty group exhibitions in the country and abroad. She has won two awards for drawing and graphic arts (SKC Gallery, Belgrade; 15th Biennial of Drawing, Belgrade). In 2013 she started the project 36 Mountains that has grown into a renowned festival of illustration and drawing.