Ajda Kadunc
Ajda Zorko
Ana Janež
Anže Šmalc
Bibi Erjavec
Dejan Kralj
Eva Jera Hanžek
Irena Remc
Janja Kosi
Jernej Myint
Katie Woznicki
Matej Stupica
Mateja Filipič
Mihael Novak
Patricija Marenić
Satya Pene
Tea Kralj
Tina Konec
Tina Mohorović
Tina Sapundžić
Tina Volarič
Vita Weißeisen
Žana Šuran

Patricija Marenić

Patricija Marenić je knjižničarka in profesorica sociologije, ki živi in ustvarja v Zagrebu. Že od otroštva se ukvarja z risanjem in se likovno izraža na različne načine. Leta 2019 se je odločila resneje posvetiti umetniškemu izražanju, zato je odprla je instagram profil @ticija_crta, kjer od takrat objavlja svoja dela. Je likovni samouk, udeležila pa se je nekaj tečajev ilustracije. Svoja dela je do sedaj razstavljala na več skupinskih in samostojnih razstavah na Hrvaškem.

Posebno zanimanje izkazuje za ilustracijo, prvenstveno pa se izraža v tehniki kolaža. Navdih in estetiko črpa iz različnih umetnostnih smeri in subkulturnih gibanj, kot Bauhas in dadaizem, post-punk glasba, DIY ‘naredi sam’ kultura ter filozofije in literature. Osredotoča se na upodabljanje ženskih portretov, ki jih umešča v temačna in včasih pravljična likovna ozadja. Risbe ženskih portretov kombinira s kolažno ‘cut n paste’ tehniko iz različnih tiskovin kot so stare knjige, časopisi in revije, tekstil ter dekorativni papir. Motivi ženskih portretov, glavnih junakov njenih kolažev, izpostavljajo vprašanje ženskega opolnomočenja ter vloge v družbi. Portrete pa lahko dojemamo tudi kot njen alter ego, ki beži pred vsakdanom resničnega življenja. Uživa tudi v ulični umetnosti ter v maniri grafitov v urbanem okolju upodablja različne like in podobe, želi pa si, da bi se z ulično umetnostjo ukvarjala pogosteje.

////////////

Patricija Marenić is a librarian and professor of sociology. Since childhood she has been drawing and expressing herself artistically in various ways. In 2019 she decided to devote herself more seriously to artworks. She opened an Instagram account @ticija_crta where she has been publishing her works ever since.

She shows special interest in illustrations and primarily expresses herself in the technique of collage. She combines her drawings of female portraits with the technique of cut and paste materials such as old books, newspapers, magazines, clothing materials and decorative paper.

She also enjoys doing street art, drawing graffitti characters and she would like to do more of that.

She is a self-taught artist who also finished some illustration workshops in Zagreb. Her inspiration lies in Bauhaus and dadaism aesthetic, punk and post-punk music, diy culture, philosophy and literature. Her focus is on the female portraits that she places in dark and sometimes fairytale backgrounds. Those portraits might as well be her alter ego escaping the real life. They are also a message of women empowerment since she places female portraits as main characters in her collages.

She participated in several group and solo exhibitions in Zagreb and Split.

She lives and works in Zagreb.