Ana Maraž
Anamari Hrup
Andrej Praznik
Andrej Štular
Boris Beja
Ema Kobal
Ena Jurov
Lara Jeranko Marconi
Lene Lekše
Maja Poljanc
Marta Frei
Martin Ramoveš
Matic Babič
Mia Paller
Monika Slemc
MortisArt
Nina Kovačič
Nina Koželj
Nina Mrđenović
Patrik Dvorščak
Petja Kolenko
Sangara Perhaj
Tia Friedel
Veronika Vesel Potočnik
Vladislava Savic

Veronika Vesel Potočnik

Veronika Vesel Potočnik se je rodila leta 1987 v Kranju. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je leta 2012 diplomirala iz slikarstva. Leta 2017 se je študijsko izpopolnjevala v Cite International des Arts, v Parizu. V ilustracijah prepleta male podrobnosti z glavnimi protagonisti. V ilustracijah razvija ornamente, ki zaobjamejo celotno podobo v raznolikosti in večplastnosti. Poleg otroške ilustracije se posveča tudi ilustraciji za odrasle, kjer ornamentalnost razvija kot posledico grajenja imaginarnih arhitekturnih enot. Svoja dela razstavlja na razstavah doma in v tujini. Živi in dela v Kranju.

////////////

Veronika Vesel Potočnik was born in 1987 in Kranj. She finished Art Gymnasium in Ljubljana and enrolled at the Academy of Fine Arts and Design, University of Ljubljana, to study painting. She graduated in 2012.

In 2017 she attended artist residency in Cite International des Arts in Paris.
She intertwines little details with main protagonists and develops ornaments that embrace whole image in diversity and multilayeredness. She also works on adult illustration where are ornaments built up with consequence of composed imaginary architecture.

She exhibits her works at exhibitions in Slovenia and abroad. She lives and works in Kranj.