SLO / ENG / IIS 07 /
I. BIENALE
SLOVENSKE
NEODVISNE
ILUSTRACIJE
|
|
|
|
INDEPENDENT
ILLUSTRATORS
SLOVENIA
1ST BIENNALE
Kje kdo kaj zakaj?
2007
INITIATOR / INICIATOR / TRETAROKA ORG / IN COOP. WITH BERGLA, SUPPORTING CREATIVE SOLUTIONS COMPANY / BERGLA WEB TECH / RIGHTS RESERVED.
O BIENALU
  BIENALE
  SLOVENSKE
  NEODVISNE
  ILUSTRACIJE
PROJEKTI
TEORIJA
PODPORNIKI
KONTAKT

Dogajanje bo razpršeno po različnih galerijskih in javnih prostorih širom po Ljubljani, osrednji predstavitveni prostor vseh vključenih projektov in avtorjev pa predstavlja uradna spletna stran bienala www.bienaleneodvisnih.com. Na spletni strani lahko obiskovalci dostopajo do avtorskih projektov bienala, ki so predstavljeni tako vsebinsko kot vizualno, prav tako pa bo na spletni strani zaživel kolaborativni projekt Drevo.

V času bienala se bo zvrstilo več kot dvajset samostojnih razstav. Glavnina dogodkov se bo zvrstila od oktobra do decembra 2007.

Ob zaključku bienala bo izšel pregleden katalog s predstavitvijo vseh avtorjev in projektov. Poleg predstavitev slovenske neodvisne ustvarjalno ilustratorske produkcije in njenih avtorjev, bo bienale ponudil platformo za teoretično redefinicijo pojma ilustracije in predstavil njene eksperimentalne razsežnosti.