Gregor Balog

FUTURE OF VOID / Gregor Balog

Enodnevni dogodek: 15.11. ob 20.00
Galerija JE2, Drenikova 21,LJ

blur03

Kakšne so posledice tehnološkega razvoja? Kako sodobniki vidimo prihodnost? Živimo v svetu obsedenim s kultom hitrosti in razvoja. Vse se dogaja v istem trenutku. Spektakel je postal kapitalistični način reprodukcije.
Blago je odrezano od svoje prave vrednosti in funkcije. Temelji izmenjave blaga pa so davno pozabljeni.
Zamenjali smo jih z neskončnimi simulakri. Skozi ta novi svet brezglavo drvimo. Naša tehnološka zavest pa ima nalogo, da zbere zadostno hitrost. Prostor je izničen. Negacija časa je temelj novih socialnih form v ekonomiji informacij in novih društvenih mrež. V projektu se z dozo skepse vračam k dekonstruiranim idealom preteklosti, katere ponovno vrednotim, kot v času, ko smo kot vrsta pozitivistično strmeli h koncu. Gre pravzaprav za integracijo duše v množične tehnične izdelke, kateri so zaradi tempa življenja ostali zanemarjeni.

Gregor Balog (1983) je absolvent na ALUO v Ljubljani. Ukvarja se predvsem s slikarstvom in video inštalacijami. Leta 2008 je prejel nagrado Akademije za likovno umetnost in oblikovanje za posebne dosežke v akademskem letu 2007/2008. Doslej se je predstavil na skupinskih razstavah in festivalih: po-kopališče Kolezija, multimedijski dogodek, kopališče Kolezija, Ljubljana (2007); Get Ost, Kunstfest zum Osten, Basel, Švica (2008); Universal Cube, Group exhibition by young artists, Leipzig, Nemčija (2009); Plein Air to Toruń, Toruń, Poljska (2010); Soft Techno z Urošem Weinbergerjem, Galerija Sokolski dom, Novo mesto (2010), Blur Techno z Urošem Weinbergerjem, Galerija Simulaker, Novo mesto (2012), Blur Techno in Mobilne predstavitve MFRU 2012, Centralna postaja, Maribor (2012). Leta 2010 je sodeloval pri projektu video delo za konkurs Sajma kratke elektronske forme(KEF)2010/11, na temo “još 30 sec u ex-Yu” & Tamara Stošič in video biografija Makrocosmos of Marko Modic. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Gregor Balog