Zasebnost in piškotki

Upravljavec podatkov

Upravljalec spletnega mesta je:

Tretaroka – društvo za Reciklažne in kreativne projekte
Krimska cesta 1
1000 Ljubljana
T: +386 30 270 157
E: info@bienaleneodvisnih.com
W: www.bienaleneodvisnih.com

Davčna številka SI: 71992952
Matična številka: 2052075000

Način in namen obdelave

Društvo o obiskovalcih spletne strani ne zbira nobenih podatkov, razen piškotkov. Osebni podatki so obravnavani skladno s pravili varsta osebnih podatkov in zgolj za namene za katere je uporabnik podal privolitev.

E-novice in e-sporočila

Posamezniki se lahko prijavijo tudi na prejemanje e-novic, za kar je potrebno dodatno soglasje.

O posameznikih, ki društvu pošljejo sporočilo, društvo zbira naslednje osebne podatke:

  • ime,
  • elektronski naslov
  • zadeva
  • sporočilo.

Pravice uporabnika

Obdelava podatkov lahko temelji na privolitvi posameznika, ki ga je le-ta posredoval društvu.

Privolitev se nanaša na obveščanje o novicah s področja delovanja društva in novicah o dogodkih in razstavah. Namen takšnega obveščanja je, da družba posameznika seznani o teh novostih, ki bi lahko bile za posameznika zanimive.

Posameznik lahko obveščanje kadarkoli prekliče oziroma privolitev kadarkoli umakne ali spremeni na enak način, kot ga je dal, preko elektronskega sporočila na naslov info@bienaleneodvisnih.com ali s pisno zahtevo posredovano na naslov sedeža društva. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite tudi tako, da kliknete na ustrezno povezavo, ki se nahaja na dnu vsakokratnih novic. V primeru odjave vašega elektronskega naslova ne bomo več uporabljali za pošiljanje novic.

Umik oziroma sprememba privolitve se nanaša le na podatke, ki se obdelujejo na podlagi privolitve. Veljavna je zadnja podana privolitev, ki jo je družba prejela.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Obdobje hrambe podatkov je določeno glede na kategorijo posameznih podatkov. Osebni podatki se hranijo največ toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani ali nadalje obdelani, oziroma do poteka zastaralnih rokov za izpolnitev obveznosti ali zakonsko predpisanega roka hrambe.

Drugi podatki, ki so bili pridobljeni na podlagi privolitve, se hranijo do preklica. Registrirani uporabniki lahko zahtevajo izbris svojega uporabniškega računa tako, da pošljejo e-poštno sporočilo na naslov info@bienaleneodvisnih.com.

Po poteku obdobja hrambe se podatki zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo, če zakon za posamezno vrsto podatkov ne določa drugače.

Družba posameznikom v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov omogoča naslednje pravice:

Zahteve v zvezi z uresničevanjem pravic posameznikov družba sprejema na elektronski naslov info@bienaleneodvisnih.com ali po pošti na naslov Tretaroka – društvo za Reciklažne in kreativne projekte, Krimska cesta 1, 1000 Ljubljana

Varnost podatkov

Osebni podatki pridobljeni za namene obveščanja in komuniciranja z društvom so zaupni podatki, ki se obdelujejo v skladu z zakonodajo in uredbo. Dostop do osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe.

Društvo bo po potrebi za izvajanje določenih del, ki prispevajo k njenim storitvam, pooblastila druge družbe in posameznike. V takem primeru lahko družba posreduje osebne podatke tudi takšnim skrbno izbranim zunanjim obdelovalcem, ki bodo z družbo sklenili pogodbo o obdelavi osebnih podatkov oziroma vsebinsko enak dogovor ali drug zavezujoč dokument (v nadaljevanju »Pogodba o obdelavi«). Zunanjim obdelovalcem bo družba tovrstne podatke posredovala oziroma naredila dostopne samo v obsegu, ki ga zahteva določen namen. Teh podatkov zunanji obdelovalec ne sme uporabljati v nobene druge namene, pri čemer izpolnjuje najmanj vse standarde obdelave osebnih podatkov, ki jih predvideva veljavna zakonodaja. Zunanji obdelovalci so družbi pogodbeno zavezani k spoštovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Društvo na podlagi obrazložene zahteve posreduje osebne podatke tudi pristojnim državnim organom, ki imajo za to zakonsko podlago. Društvo se bo odzvalo na zahteve sodišč, organov pregona in drugih državnih organov, ki lahko vključujejo tudi državne organe druge države članice EU.

Privolitev

Z uporaba spletnih strani se uporabnik strinjanja s pogoji obdelave osebnih podatkov spletnega mesta. Vsa obvestila, ki se nanašajo na spremembo vsbeine Zasebnost in piškotki in ostala pomembna obvestila v zvezi s storitvami bodo objavljena med novicami in/ali poslana naročnikom /avtorjem v pisni obliki po elektronski pošti.

Fotografiranje

Na javnih dogodkih društva obstaja večja verjetnost, da boste kot udeleženec fotografirani ali posneti ter da bodo takšne fotografije ali posnetki javno objavljeni na spletu ali v medijih ali kako drugače dostopne širši javnosti. Z vašo udeležbo javnega dogodka štejemo, da to možnost dopuščate. Dejstvo, da se javnega dogodka udeležite in da se ob fotografiranju ne umaknete in torej ostajate na mestu javnega dogodka, se šteje kot vaša privolitev k tovrstni obdelavi vaših osebnih podatkov (fotografij).

Kontakt

Kontakt pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov:
Saša Kerkoš, predsednica društva Tretaroka: info@bienaleneodvisnih.com.

Piškotki

Društvo na svoji spletni strani uporablja piškote. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se prenesejo oziroma zapišejo na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletnega mesta in običajno vsebuje ime strežnika, s katerega je bil poslan piškote, življenjsko dobo piškotka in vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število. Piškotki služijo za zagotavljanje sledljivosti in ko se uporabnik naslednjič vrne na stran preko istega brskalnika lahko le-ta preveri, ali je piškotek prisoten, in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. Piškotki družbi omogočajo, da prepozna, ali jo je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodi prikazano vsebino. V primeru, da se posameznik odloči spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke, lahko to stori s spreminjanjem nastavitev svojega brskalnika. Večina brskalnikov omogoča, da posameznik zavrne ali sprejme vse piškotke, sprejme samo določene piškotke ali pa posameznika vsakič vpraša, ali dovoli piškotke za določeno stran ali ne. Brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga posameznik uporablja. Za navodila, kako izbrisati piškotke, posamezniku predlagamo, da se posluži pomoči v svojem brskalniku, kjer bo našel navodila za upravljanje piškotkov. Več o piškotkih: TUKAJ

Kako jih uporabljamo

Piškotke na tej spletni strani društvo uporablja za vodenje statistike obiska strani. Spletna stran uporablja izključno piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletno mesto ne bi delovalo pravilno.

Kateri piškotki

_ga / uporablja Google Analytics za razlikovanje med uporabniki in sejami / 2 leti
_gid / uporablja Google Analytics za razlikovanje med uporabniki in sejami / 24 ur
_gat / uporablja Google Analytics za uravnavanje števila poslanih zahtevkov / 1 min

V primeru vprašanj v zvezi s to Politiko zasebnosti ali o osebnih podatkih, ki jih družba hrani o posamezniku, se lahko posameznik družbi pošlje e-pošto na naslov info@bienaleneodvisnih.com.

Zadnja sprememba: 24. 6. 2019