Eva Lucija Kozak

detajl copy_small

Eva Lucija Kozak se je rodila 15. decembra 1989 v Ljubljani. Leta 2013 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pri profesorjih Žigi Karižu in Borutu Vogelniku, šolala pa se je tudi na Winchester School of Art v Angliji. Živi in dela v Ljubljani.

2013 je bila nominirana za ESSL ART AWARD in StartPoint. Sodelovala je na številnih razstavah doma in v tujini, med drugim: Odtisi in vtisi v MGLC, Izbire pogleda v galeriji Kresija (LJ), Vstop v galeriji Alkatraz (LJ), Zrcala s spominom v Galeriji SC (Zagreb), Atlas v Kinu Šiška (LJ) in na mesecu oblikovanja Misliti prihodnost (LJ), Vabljeni mladi v galeriji DLUM (MB), Artefatto (Trst), Power of Art (Metz), ESSL v MSMU (LJ), StartPoint Slo v Miklovi hiši (Ribnica), festival Transform (Solun), Rdeče zore (LJ). Imela je samostojne razstave Domnevno koristno v galeriji Simulaker (NM), Beyond Aura v galeriji Palach (Reka) itd.

NAPIHLJIVI OTROCI / Eva Lucija Kozak za BSNI 2013

Avtorski projekt je del pregledne razstave Bienala v KŠ

Projekt Napihljivi otroci konstruira pisan svet instantnih rešitev, ki ga avtorica predstavlja s slikarskim kolažiranjem fragmentiranih podob sodobne družbe. Med urbanimi arhitekturnimi kulisami je obstoj napihljivega otroka privlačna, dosegljiva in neobvezujoča popestritev. Praktična možnost, da lahko otroka začasno pospravimo, sovpada z zahtevami po optimalnih rešitvah aktivnega izrabljanja časa in potrebami po nadzoru. Avtorica s sestavljeno podobo pred gledalca postavlja vprašanje razmerju med trenutnimi in potencialnimi situacijami.