Kaja Kisilak

Kaja Kisilak (5)

Kaja Kisilak je ilustratorka in grafična oblikovalka, ki je diplomirala z vizualnih komunikacij na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Avtorsko ilustracijo vidi kot svoj najmočnejši izraz, ki ga izrablja tudi znotraj oblikovalskih projektov. Občasno pa ji doda še tretjo razsežnost s pomočjo gline.
Njeno delo je bilo objavljeno na platnicah knjig in na naslovni strani portugalskega mesečnika o kulturi in umetnosti z naslovom Agenda Cultural.
Poleg ilustracije in grafičnega oblikovanja se ukvarja tudi z javnim prostorom. Trenutno sodeluje pri projektih kulturnega društva ProstoRož in je soustanoviteljica civilne pobude Plakatopolis, ki se bori proti prekomernemu zunanjemu oglaševanju v Sloveniji.

ZALEZOVANJE ŽNRKA / Kaja Kisilak

Avtorski projekt je del pregledne razstave Bienala v KŠ

Tridimenzionalne figure iz plastike so nastale na podlagi avtoričinih ilustracij za like iz Lewis Carrollove pesmi »The Hunting of the Snark« (Zalezovanje Žnrka). Pesem govori o posadki, ki se odpravi na izmišljen otok uloviti prav tako izmišljenega Žnrka. Avtorica na razstavi predstavlja glavne like posadke. Carrollova pesem je po mnenju avtorice eno najboljših del književnosti nesmisla. Ravno zato se ji zdi uporaba “tridimenzionalne ilustracije” primeren izraz zanjo.

SAMOSTOJNA RAZSTAVA V SKLOPU BIENALA

Tam Tam: Live akcije / Live drawing action
05.11. – 14.11. Kaja Kisilak