Soulless

Miroslav Erjavec

2013571

PREDZGODBA sega v LETO 1974

… na svetu živi 4 milijarde slavnih in manj slavnih ljudi. Unč zlata se kupuje po 197$, Abba zmaga na evrosongu, v ameriki se prvič podelijo musicawardsi. Romunija dobi diktatorja Čeušeskija. Liz Tejlor se je že petič ločila. Naravo mučijo z jedrskimi poskusi, bičboysi ta prvič surfajo v USA. Ted Bundy mori po ameriki. Posnamejo Botra 2, Emanuelle se gleda. Nixon odstopi, dobrotnik židov Šindler umre … Tega leta v »DVOJČKIH« moj soimenjak Joan MIRo razstavi svoje delo »World Trade Center Tapestry«, ki jo kasneje tudi » razstreli« v napadu 11. Septembra 2001… torej …

Moje življenje =
… v istem času 25. Aprila. Ljubljana postane moje mesto, Dravlje moj hood. Dobim skrbne staše, pri katerih, skupaj z bratom, rastem dvaintrideset let.
Najprej živimo v Trnovem, pol pa se preselimo v Koseze. Tam hodim v vrtec in do četrtega razreda tudi na osnovno šolo Veljka Vlahoviča. Potem romam čez most v »draveljsko gmajno«. V tem času končam srednjo elektro PTT šolo in Pedagoški faks likovno smer.
Od takrat sem profesor likovne umetnostne. Gospod, ki že več kot 12 let dela na svoji stari osnovni šoli.

ZGODBa
… Večina likovnega ustvarjanja prihaja prav od tam, kjer eksperimentiram in se učim, ustvarjam in se izražam s pomočjo osnovnih likovnih izrazil. Skupaj s svojimi učenci.
Prve projekte mi je zaupal »Kliko«. Medness je bil moj prvi razstavni prostor. Plejs s polno idej in sk8terske energije. Oblikujem risbice za stikerje, flajerje, plakate, tege in mikice. Ceu žur.
Oblikoval sem tudi nekaj flajerjev za klub K4 pod okriljem hiphop guruja »Jizaha«, koverje za mixtejpe od gudold dj Supastarja in myWife she dj Ninjo, narisal logo za Nakupovanje.net in Casino Izola. Avtor dveh naslovnici za knjigi na FDV-ju, izmislil znak za motoklub Cestni psi, oživel logo za Stone of mine …Imel dve samostojni slikarski razstavi. Prvo v baru Dubob v Ljubljani, drugo v Jedru, mladinskem centru Medvode.

PA ENA ZGODBA NAPREJ…
Lotevam se vseh likovnih disciplin, definira in izpolnjuje pa me grafični design. Trenutni projekt se imenuje SOULLESS v sodelovanju s HoneyRibCage construction in GoldenRuster productions. Poleg so tu še StolenHeart group, Weat Bloody Palmas, GreeenBaseMusic in Privat Primat, vse neodvisno in moje. Zakaj tako ime in taka skupina – preprosto. Le tega ni v mojih delih in imam veliko idej. Projekti čakajo na pravi trenutek. Slep pred predsodki in gluh za kritike, delam naprej…z ljubeznijo.

SAMOSTOJNA RAZSTAVA V SKLOPU BIENALA
SOULLESS PROJECT 1.0.0. REVERSE / MIROSLAV ERJAVEC

25.10. – 17.10. , DU BOP BAR, Palmerjeva 4, Ljubljana
Otvoritev / Opening: 25. 10. ob 19.00

Soulless